2min

Google heeft gisteren haar kwartaalcijfers bekend gemaakt. In een conference call lichtte Larry Page, CEO van Google, de cijfers vervolgens ook toe. Google wist wederom winst te maken en een groei te realiseren van maar liefst 36 procent.

Google noteerde een winst van 2,51 miljard dollar met een omzet van 9,01 miljard dollar. De omzet steeg hierdoor met 32 procent ten opzicht van hetzelfde kwartaal in 2010 en ook de winst groeide met 36 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ruim 90 procent van alle omzet die Google behaalde kwam uit advertenties. Analisten hadden gerekend op een omzet van 6,5 miljard dollar. Gevolg van deze positieve cijfers was dat de prijs voor een aandeel Google steeg met 11 procent.

Tijdens de conference call wist Page ook een aantal andere leuke feiten te vertellen over Google. Zo zouden er op dit moment elke dag 550.000 Android telefoons geactiveerd worden. Eind juni waren dit nog 500.000 telefoons per dag.

Google+, het sociale netwerk van Google heeft inmiddels 10 miljoen gebruikers. Dit terwijl Google+ pas een kleine 4 weken bestaat. Google+ wordt gezien als het platform waar veel andere producten van Google in gaan samenkomen. Eerste stap was een gelijksoortig ontwerp van zowel Google Calendar, Gmail en Google Search.

Een interessant verhaal vertelde Larry Page ook over hoe hij Google ziet. Page ziet Google in 3 onderdelen:

  • Zoeken en advertenties en producten gerelateerd hieraan;
  • Producten die aanslaan bij de consument. Hier vallen onder andere Google+, Google Reader, Youtube, Android en Chrome onder;
  • Nieuwe producten gericht op de toekomst. De zelfrijdende auto is hier een voobeeld van.

Google is de eerste in een rij van grote technologiebedrijven die hun kwartaalcijfers presenteert, in de komende weken zullen veel grote IT bedrijven nog volgen. Aanstaande dinsdag zal Apple haar cijfers presenteren en 21 juli zal Microsoft de cijfers over het afgelopen kwartaal presenteren.