1 min

Google heeft de financiële cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf is uitgekomen op een omzet van 15,955 miljard dollar, een groei van 22 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst kwam uit op 4,26 miljard dollar een stijging van 23 procent.

Google heeft weer goede zaken gedaan in het tweede kwartaal, zowel de omzet als de winst gingen met respectievelijk 22 en 23 procent omhoog. De marge daalde wel met 1 procent van 27 naar 26 procent, maar dat is geen reden voor paniek. Google behaalt op dit moment 58 procent van zijn omzet buiten de VS. De belangrijkste inkomstenbron voor het bedrijf zijn nog altijd de advertenties, daarin is een stijging te zien van 25 procent, maar de gemiddelde klikprijs ging wel met 6 procent naar beneden.

Motorola Mobile is inmiddels uit de boeken verdwenen ook al is de overname nog niet afgerond. Het staat nu onder de post van activiteiten die niet worden voortgezet. Daaruit werd een omzet van 1,73 miljard dollar behaald met een verlies van 68 miljoen dollar.

Google heeft inmiddels 61,2 miljard dollar in kas en heeft een personeelsbestand van 52069 werknemers.