2min

Tags in dit artikel

, ,

Telecombedrijf KPN biedt vanaf september drie nieuwe abonnementen aan. Bellen, sms’en en mobiel internet zitten dan voortaan in één bundel waar gebruikers niet apart voor hoeven te betalen. Gevolg is wel dat nieuwe smartphones en mobiel internet duurder worden.

Dat meldt KPN vandaag op zijn website. KPN biedt de nieuwe abonnementen vanaf 5 september aan voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Vanwege de nieuwe op hand zijnde Telecomwet waarin netneutraliteit is vastgelegd, zal KPN geen diensten blokkeren of afzonderlijk tariferen.

De ingreep is volgens KPN hard nodig. "Dankzij geavanceerde, snelle mobiele breedbandnetwerken en de opkomst van smartphones maken steeds meer klanten gebruik van online social media en mobiele ‘apps’ om te communiceren. De traditionele abonnementsvormen, die sms’en en mobiel belverkeer als uitgangspunten hebben, zijn ontoereikend voor de klant en voor KPN", schrijft KPN in de persverklaring.

Mobiel internet is daarom de nieuwe pijler van de abonnementen. Data wordt weliswaar iets duurder, maar dat betekent niet per se dat klanten een hogere rekening krijgen. "De rekening voor de klant wordt, bij een goede abonnementskeuze, niet automatisch hoger", aldus KPN. Ook nieuwe smartphones zullen duurder worden, maar dat komt omdat de toestellen steeds duurder worden.

Bellen, sms’en en mobiel internetten zitten voortaan in één bundel. Klanten hoeven niet langer afzonderlijk voor deze diensten te betalen. Klanten kunnen belminuten, sms’jes en data op alle mogelijke manieren variëren binnen de bundel.

Vanaf september komen er drie abonnementsvarianten. De eerste variant is bedoeld voor mensen die alleen willen bellen en sms’en. In de tweede variant is mobiel internet bij de bundel inbegrepen. Afhankelijk van de hoogte van de bundel kunnen mensen bellen, sms’en en mobiel internetten. Bij de derde variant ten slotte een hogere internetsnelheid (7,2 Mbps) en meer data voor mobiel internet.

Telfort zal begin volgend jaar met nieuwe mobieleabonnementsvormen komen.