1 min

Enkele bestuurleden van Apple hebben gesproken over de mogelijke opvolging van de CEO Steve Jobs. Deze bestuursleden zouden gesproken hebben met headhunters en het hoofd van een ander groot tech bedrijf. Dit weet de Wall Street Journal te meldden op basis van haar bronnen.

Het zou voorlopig nog gaan om verkennende gesprekken, er zou nog geen sprake zijn van het binnenhalen van een opvolger. De gesprekken zouden niet gevoerd zijn names het voltallige bestuur van Apple en ook is onduidelijk of Steve Jobs zelf van deze gesprekken op de hoogte is. Steve Jobs zou per e-mail aan de krant hebben laten weten dat het hele verhaal ‘lariekoek’ is.

Steve Jobs is momenteel voor de derde keer in 10 jaar tijd met medisch verlof. Jobs heeft in het verleden veel pech gehad met zijn gezondheid. Sindsdien staat zijn gezondheid in de spotlight en is gebleken dat zijn gezondheid van grote invloed is op de aandelenkoers van Apple.

Jobs heeft een vreemde vorm van alvleesklier kanker gehad en in 2009 onderging hij een levertransplantatie. Tijdens zijn laatste optreden tijdens de WWDC vonden veel mensen dat hij er niet goed uit zag.

Voorlopig gaat het nog steeds erg goed met Apple en draaide het bedrijf de grootste kwartaalwinst in de geschiedenis.