1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Aandeelhouders sturen er meer en meer op aan om een toekomstige opvolger voor Steve Jobs te kiezen. Apple raadt een dergelijke instelling echter af, zo blijkt uit een brief van het bedrijf.

Een grote aandeelhouder van Apple wil tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering meer transparantie in het beleid van Apple afdwingen. The Central Laborers’ Pension Fund heeft 11.000 aandelen in het bedrijf.

Apple wil liever nog niet denken aan het officieel aanwijzen van een opvolger voor de huidige CEO van het bedrijf. Volgens Apple zou dit slecht zijn voor de concurrerende positie die het bedrijf op het moment inneemt. Apple vreest dat topmannen door andere bedrijven weggekocht worden en dat vertrouwelijke plannen en doelen openbaar worden.

De eisen van The Central Laborers’ Pension Fund zijn niet uit de lucht gegrepen. Steve Jobs werd eind 2008 erg ziek en moest een lever-transplantatie ondergaan. Nadat de gezondheidsproblemen van de CEO van Apple publiek werden gemaakt daalden de aandelen van Apple met bijna 50%.