Amazon.com heeft de verkoop van de nieuwe Nintendo 3DS tijdelijk opgeschort. De nieuwe handheld console is momenteel "in onderzoek", zo laat Amazon op zijn website weten.

Wie de Nintendo 3DS via Amazon.com probeert te schaffen, zal daar niet in slagen. De webwinkel heeft het product tijdelijk uit de verkoop gehaald, omdat de console onderwerp van onderzoek is. Op de 3DS-pagina van Amazon staat het volgende te lezen: "Hoewel dit item via andere verkopers op deze pagina verkrijgbaar is, wordt het op dit moment niet aangeboden door Amazon.com. Klanten hebben ons verteld dat er iets mis is met de inventarisatie van het product, de wijze waarop wij het verzenden of met de beschrijving op deze pagina. (Bedankt voor de tip!) We proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Het bericht op Amazon.com geeft geen helderheid waarom Amazon het product tijdelijk uit het assortiment haalt, of wat er nou precies aan de hand is met de console. Volgens geruchten op het internet zouden sommige gebruikers geklaagd hebben dat het bovenste scherm in contact komt met het onderste scherm als je de 3DS dichtklapt. Dat zou tot krassen op het bovenste scherm geleid hebben. Volgens gebruikers die de console onlangs hebben gekocht zou dit probleem al verholpen zijn doordat de rubbertjes op het onderste scherm groter zijn gemaakt, waardoor beide schermen netjes op elkaar aansluiten zonder beschadiging op te lopen.

Nintendo maakt geen goede start met de nieuwe handheld console. Eerder klaagde een oud-medewerker van Sony dat Nintendo zich schuldig zou hebben gemaakt aan het schenden van een patent dat in zijn bezit is. Het zou gaan om een patent dat de stereoscopische techniek beschrijft die Nintendo voor de 3DS zou gebruiken om 3D-beelden te laten zien zonder bril. Daarop besloot hij om Nintendo aan te klagen.