2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Online bedrijven hebben een manier gevonden om een slaatje te slaan uit de Google +1 button. Plussem.com, onderdeel van SEOShop.biz, biedt Google +1’s te koop aan op zijn website. "Door +1’s te kopen kun je aan Google laten zien dat jouw website een meerwaarde heeft", aldus de webshop.

Plussem.com zegt dat ze geen bots gebruikt om de +1’s toe te kennen. Alle +1’s komen volgens de webshop van mensen van vlees en bloed die telefonisch bereikbaar zijn. Handmatig drukken zij, iedere keer dat ze een website bezoeken, op de +1 button. Het indrukken van de button wordt over meerdere dagen uitgespreid zodat het net lijkt alsof het toekennen van de +1 een natuurlijk verloop heeft. Ten slotte worden alle +1’s toegekend vanaf verschillende ip-adressen.

De kosten van deze ‘dienst’: Plussem.com verkoopt 50 +1’s voor 10 dollar. Voor 250 +1’s betaal je 30 dollar en voor 360 dollar krijg je maar liefst 2000 +1’s. Het laatste pakket is momenteel offline vanwege de grote vraag, zo schrijft Plussem.com op zijn website.

Spammers zouden wel eens flink misbruik kunnen maken van deze dienst. Zij kunnen door voldoende +1’s te kopen hun website te promoten zodat deze een hogere Page Ranking behaalt. Dit terwijl de button bedoeld is om de ‘spamsites’ tussen de goede sites uit te vissen. Dit bewijst maar weer dat je beter zelf een website kunt opzetten of laten opzetten door SEO-deskundigen.

Begin juni lanceerde Google de nieuwe button. Het nut van de knop is dat jij aan al je vrienden kan laten weten welke webpagina’s jij interessant vindt en Google op basis van al deze stemmen de zoekresultaten nog beter kan sorteren. Door het verschijnen van webshops die +1’s verkopen, is het maar de vraag of de nieuwe button wel zo succesvol zal zijn als Google hoopt.