2min

Door een fout van de PR-afdeling van Google kunnen wij melden dat Google vandaag de Google +1 knop voor websites gaat lanceren. Wel zal deze lancering pas vanavond gaan plaatsvinden, gezien Google dit zal doen op de D9 conferentie in Californië. Gezien het tijdsverschil zal dit waarschijnlijk pas in de Nederlandse avonduren zijn.

De PR-afdeling van Google had contact opgenomen met Techcrunch.com, met de vraag of zij een nieuwtje wilden hebben onder embargo. Wat betekent dat Google een nieuwtje heeft te vertellen en ze dat graag willen delen met Techcrunch onder de voorwaarden dat het pas wordt gepubliceerd op een door Google te bepalen tijdstip.

Elke website maakt de afweging of het hiermee akkoord gaat of niet. In de praktijk doe je dit de ene keer wel en de andere keer niet. Techcrunch had deze keer aangegeven daar wel oren naar te hebben, waarna de PR afdeling later op de dag contact met ze zou opnemen om het nieuws te delen.

Voordat het zover was kreeg Techcrunch echter een e-mail van een Google partner genaamd Clearspring PR. Met de tekst: "Ik heb begrepen dat Google van plan is jullie vroegtijdig op de hoogte te stellen van de lancering van de Google +1 knop voor websites, welke ze nu zeer snel gaan aankondigen. Mogelijk is het interessant voor jullie om te spreken met de CEO van Clearspring, over de rol die het bedrijf heeft gespeeld hierin als lanceerpartner voor Google +1."

Gezien Techcrunch onmogelijk kan weten wat er precies wel en niet onder het embargo valt, aangezien Google nog niet had verteld wat het nieuws is, besloot Techcrunch dit verhaal dan ook te publiceren.