1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apples iPad is op dit moment de absolute marktleider op de tabletmarkt, maar of het deze positie volgend jaar kan vasthouden, is nog maar de vraag. Volgens analisten zal de elektronicagigant hinder ondervinden van concurrenten op de tabletmarkt, die allemaal een graantje willen meepikken van de populariteit van de tablet.

Dat zeggen analisten tegenover Digitimes.com. De voorspelling is dat tabletproducenten dit jaar gezamenlijk rond de 65,2 miljoen tablets zullen verkopen. 40 miljoen daarvan zal een iPad zijn.

Dit jaar zal Apple dus marktleider zijn op de tabletmarkt. Analisten verwachten dat Apple volgend jaar 55 procent meer iPads zal verkopen, maar de concurrentie zal volgens hen niet stilzitten. De verkopen van concurrerende tablets zal naar verwachting met maar liefst 134 procent toenemen. Alle reden dus voor Apple om zijn beste beentje voor te zetten.

Apple zal onder meer de strijd moeten aangaan met het nieuwe Android-besturingssysteem Ice Cream Sandwich, dat naar verwachting eind dit jaar op de markt komt. Google zal volgens analisten dit jaar ongeveer 20 miljoen tablets verkopen. Volgend jaar zal dat aantal meer dan verdubbelen naar 44 tot 45 miljoen.

Over 2011 zal Apple 61 procent van de tabletmarkt in handen hebben. Het resterende aandeel van 39 procent zal gedomineerd worden door Google. De zoekmachinegigant eist driekwart van het resterende aandeel op. Analisten voorspellen dat het aandeel van Apple op de tabletmarkt volgend jaar zal dalen naar 55 procent.