2min

Alsof Apple nog niet genoeg rechtszaken om handen heeft. Zoals bekend heeft de technologiegigant verschillende rechtszaken lopen tegen HTC en Samsung. Vandaag kunnen we nog een partij aan deze lijst toevoegen, namelijk Motorola. Apple is van mening dat de Xoom-tablet teveel op de iPad lijkt.

In de aanklacht van Apple tegen Samsung voor de Duitse rechtbank heeft Apple een passage opgenomen waarin het bedrijf aangeeft een rechtszaak tegen concurrent Motorola te beginnen bij dezelfde rechter. Dat ontdekte Fosspatents bij het doorspitten van de aanklacht. Net als bij de Galaxy Tab 10.1 van Samsung is Apple van mening dat de Xoom-tablet van Motorola als twee druppels water lijkt op de iPad.

De kans is groot dat Apple ook voor de Xoom-tablet zal overgaan tot een verzoek voor een import en verkoopverbod, net zoals het dat heeft gedaan bij de Galaxy Tab. De rechter gaat in een later stadium beslissen of er een definitief verbod komt op de import en verkoop van de Galaxy Tab.

Naast Motorola klaagt Apple ook de Duitse tabletfabrikant JAY Tech aan. Ook deze fabrikant zou een tablet gemaakt hebben die teveel op de iPad lijkt. In de aanklacht staat niet welk besturingssysteem JAY Tech gebruikt voor zijn tablet, maar Fosspatent zegt dat het naar alle waarschijnlijkheid om Android gaat.

Het is niet de eerste keer dat Apple en Motorola elkaar in de rechtszaal treffen. Vorig jaar oktober stapte Motorola naar de rechter, omdat het bedrijf van mening was dat Apple inbreuk zou maken op maar liefst 18 patenten van Motorola. Een paar weken later waren de rollen omgekeerd en klaagde Apple Motorola aan wegens patentinbreuk. Het zou gaan om patenten voor multitouch-mogelijkheden.