1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens anonieme bronnen bij ARM zou Intel absoluut geen concurrent zijn op het gebied van tablet- en telefoonchips. Pas als het bedrijf uit Californië haar afzet flink verhoogt nemen ze het bedrijf serieus.

Het laten zien van een demochip of mockup is wat anders dan het in productie krijgen van diezelfde chip. Laat staan dat deze chips dan ook daadwerkelijk vervoerd gaan worden naar de uiteindelijk telefoonfabrikant.

Intel is aan het begin van een leercurve die langzaam maar zeker steeds verder bewandeld wordt. Het bedrijf staat op het punt als eerste een 22nm mobiele chip te produceren. Er zijn nog wel wat problemen met het energievebruik wanneer de chip niets te doen heeft (idle), deze moeten nog door Intel worden verholpen. Wellicht dat de nieuwe chips meer spierballen hebben aangezien de Atom Z670 (een 32nm chip) geen echte concurrentie biedt tegen de huidige ARM dualcore processoren.

Het gevecht tussen Intel en ARM zal nog wel even doorgaan. Beide bedrijven snoepen ondertussen flink wat marktaandeel af van concurrent Symbian. Laatstgenoemde had een paar jaar geleden nog een solide marktaandeel van 60 procent daar waar het nu bijna compleet verdwenen is. Het echte ‘gevecht’ lijkt meer gaan om het ARM-marktaandeel, waar partijen als Qualcomm, Nvidia, Texas Instruments en de Apple Ax chips om vechten.