Rapper Dr. Dre gaat de geluidskwaliteit van de HTC mobiele telefoons verbeteren. Dr. Dre heeft momenteel een serie zeer succesvolle koptelefoons waar de rapper goed geld mee verdiend.

Dr. Dre (André Romell Young) verdient tegenwoordig meer centen met het verkopen van zijn koptelefoons dan met het maken van muziek en zijn royalties. Gisteren werd bekend dat HTC voor 300 miljoen dollar een belang neemt van 51 procent in Beats Electronics. Dr. Dre stond samen met Jimmy Lovine aan de basis van deze nieuwe fabrikant van koptelefoons met opvallende verschijningen zoals rode kabels.

Vijf jaar geleden zijn de heren begonnen met het verbeteren van de geluidskwaliteit van koptelefoons. In 2008 gingen ze zelfs een samenwerking aan met Monster Cable, onder sommige lezers wel bekend als een duur exclusief merk binnen de markt voor koptelefoons (en daar buiten).

Voor HTC is deze ‘overname’ een goede afleiding. Het bedrijf ligt in de clinch met Apple vanwege mogelijke patentschendingen. Eind dit jaar moeten de eerste HTC/Dr.Dre producten over de toonbank gaan. Uiteraard ligt de focus op mobiele telefonie en geluid. Het management bij Beats Electronics blijft vooralsnog ongewijzigd in de vorm van Dr. Dre en Jimmy Lovine.