1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens verschillende bronnen gaat Apple binnenkort de grootste overname uit zijn geschiedenis doen. De iPhone-maker zou van plan zijn om Beats Audio in te lijven. Dit bedrijf is onder andere bekend van een succesvolle reeks koptelefoons en biedt ook een muziekstreamingdienst.

Financial Times verspreidde de geruchten over de overname als eerste, USA Today kon dit verhaal vervolgens bij eigen bronnen verifiëren. Volgens de bronnen zou de overname wellicht volgende week publiek bekend worden gemaakt.

Beats Audio werd zeven jaar geleden opgericht door Jimmy Iovine en de rapper Dr. Dre. Het bedrijf ontwikkelde high-end koptelefoons die een grote afzet vonden. Begin 2014 lanceerde Beats ook een dienst voor muziekstreaming.

De reden achter de oprichting van Beats Audio zou overigens een ironisch tintje geven aan de overname. Iovine en Dr. Dre richtten het bedrijf destijds op omdat ze zich niet konden vinden in de afname van geluidskwaliteit van de oortjes die Apple bij de iPod leverde.

Voor Apple’s concurrent HTC zou de overname erg pijnlijk zijn. HTC verkocht vorig jaar de aandelen in Beats Audio voor 265 miljoen dollar, terwijl er nu 3,2 miljard voor het bedrijf geboden wordt. HTC beschikte ooit over
50,1 procent van de aandelen in het bedrijf.

Apple en Beats hebben beide bedankt voor het geven van commentaar.