2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na de overname van Motorola Mobility door Google is er nog maar één partij over die over een grote patentcollectie beschikt: InterDigital. Dat is algemeen bekend in de IT-wereld. Diverse kapers liggen op de loer om InterDigital in te lijven.

Dat meldt een bron die bekend is met de situatie tegenover persbureau Reuters. Onder meer Apple, Nokia en Qualcomm zouden interesse hebben om het bedrijf over te nemen.

De veiling van InterDigital zal volgens de bron uitgesteld worden. Aanvankelijk zou deze volgende week plaatsvinden, maar de veiling is nu verzet naar de week na Labor Day (de eerste maandag in september). Geïnteresseerden gaven aan dat ze meer tijd nodig hadden om een bod voor te bereiden.

De beurs reageerde heftig op dit nieuws. Zodra de berichtgeving naar buiten kwam, steeg het aandeel van InterDigital met 12,2 procent. Het patentenbedrijf wist deze winst niet vast te houden en sloot de dag uiteindelijk af met een winst van 6,8 procent. Afgelopen maandag daalde het aandeel nog met 23 procent toen het nieuws bekend werd dat Google Motorola Mobility zou overnemen voor 12,5 miljard dollar.

Google heeft zich niet officieel teruggetrokken uit de biedingsrace, maar het is volgens de bron niet duidelijk of Google interesse heeft in InterDigital. Analist Brian Modoff vraagt zich af of de geïnteresseerde technologiebedrijven wel zo veel geld over hebben om InterDigital over te nemen. Zo heeft Qualcomm volgens de analist een goed patentportfolio, dus is het de vraag of het bedrijf bereid is vele dollars op te hoesten voor InterDigital. "Het probleem is om een kandidaat te vinden die het bedrijf hard genoeg nodig heeft", aldus Modoff.

InterDigital telt ruim 8.800 patenten, waaronder cruciale 3G- en 4G/LTE-patenten voor smartphones. Volgens sommige analisten is InterDigital het enige resterende bedrijf dat een aantrekkelijk patentportfolio heeft na de verkoop van Nortel en Motorola Mobility.