Een nieuwe rel is geboren, afgelopen woensdag schreven we al dat Carol Bartz, de CEO van Yahoo, was ontslagen door de voorzitter van het bestuur. Nu heeft Bartz in een interview met Fortune haar kant van het verhaal, waarin ze onder meer zegt: ‘Ze hebben me genaaid!’.

Bartz is vrij duidelijk in haar verhaal, ze vindt dat ze is genaaid door het bestuur. Ze zou zijn ontslagen omdat de omzet de afgelopen kwartalen niet omhoog is gegaan. Dit terwijl al vrij lang duidelijk is dat door de strategische beslissingen de omzet niet zou stijgen tot 2012.

Ze vertelt dat ze de afgelopen week de voorzitter van Yahoo moest bellen om 18:00 uur. Dat deed ze uiteindelijk om 18:06 waarnaar ze voorzitter Roy Bostock aan de telefoon kreeg. Volgens Bartz stond hij haar niet te woord maar las hij een verklaring voor die was opgesteld door de advocaten van Yahoo. Zelfs toen Bartz tussendoor iets probeerde te vragen las hij gewoon door.

Ze kreeg de keuze van het bestuur of zelf ontslag nemen of ontslagen worden als CEO van het bedrijf. Uiteindelijk is het dat laatste geworden, Bartz stuurde een dag na dit gesprek een bericht naar alle werknemers van Yahoo dat ze was ontslagen.

In het interview met Fortune kwam ook iets anders verrassends aan het licht. Er werd gevraagd was ze nu van plan is, waar ze nog meer werkzaam is? Zo heeft ze ook nog een plek in het bestuur van Cisco. Waarop Bartz zei: "ja bij Cisco, maar ook bij Yahoo zit ik nog in het bestuur en ik ben niet van plan die plek op te geven. Ik laat het personeel niet in de steek."

Het bestuur van Yahoo denkt hier echter anders over en verwacht van Bartz dat ze haar plek op geeft. Verder meldt Fortune dat Bartz mogelijk 10 miljoen dollar heeft weggegooid met dit interview. Volgens ingewijden staat er in het contract van Bartz dat als ze netjes vertrekt ze een bonus mee krijgt van 10 miljoen dollar. Nu ze echter heeft verklaard dat het bestuur haar heeft genaaid, zal hier geen sprake meer van zijn.