Volgens the Wall Street Journal is Amazon van plan om een digitale bibliotheek te lanceren waar gebruikers tegen een vast tarief per jaar boeken kunnen kopen en huren.

Voor deze dienst zouden de eerste gesprekken met uitgevers inmiddels al hebben plaatsgevonden. Dit weet de Amerikaanse krant te meldden dankzij bronnen die betrokken zouden zijn geweest bij de gesprekken. Amazon wil echter niet op de geruchten ingaan. Volgens de krant zouden er bijvoorbeeld al gesprekken zijn gevoerd met een partij die het makkelijker zou moeten gaan maken om boeken aan te schaffen via deze bibliotheek.

Een dergelijk bibliotheek zou voor Amazon zeer aantrekkelijk kunnen zijn, het zou onder meer een flinke impuls zijn voor het succes van de Kindle, als hierop ook boeken te huur te zijn. Daarnaast lanceert Amazon binnenkort ook een tablet welke een prijs rond de 250 dollar zal krijgen. Volgens verschillende analisten zou deze tablet weleens de grote concurrent van Apple’s iPad kunnen gaan worden omdat deze ook echt de concurrentie aan gaat op prijs.

Ondanks deze geruchten zouden verschillende personen in hoge posities bij uitgeverijen niet staan te springen om de komst van deze digitale bibliotheek van Amazon, aldus de Wall Street Journal. De topmannen zouden bang zijn dat de prijs van boeken drastisch zou dalen en daarmee de deur open zet voor grote verliezen.