Goed nieuws voor de mensen met een Amazon Prime lidmaatschap en ook voor de toekomstige eigenaren van de Kindle Fire: zij kunnen gratis gebruik maken van de digitale bibliotheek van Amazon.

De digitale bibliotheek bevat al enkele duizenden titels, waaronder de bestsellers geselecteerd door de New York Times. De mensen met een Amazon Prime lidmaatschap of een Kindle Fire mogen elke maand één titel uitkiezen. Deze titel heeft geen uiterste inleverdatum en kan gratis worden gelezen. Zodra gebruikers het boek hebben gelezen kunnen ze het digitale boek inleveren en een nieuwe uitzoeken.

Amazon heeft afspraken met diverse uitgeverijen gemaakt om deze dienst aan te kunnen bieden. Met sommige uitgeverijen heeft Amazon afwijkende afspraken gemaakt omdat deze de nieuwe dienst van Amazon niet zo zien zitten. Als lezers een titel van zo’n uitgever willen lenen, dan betaalt Amazon een kleine vergoeding aan de uitgever zodat lezers deze boeken toch tijdelijk kunnen inzien en lezen. Op deze manier wil Amazon aan de uitgevers duidelijk maken hoe populair bepaalde titels zijn en hoeveel geld er verdient kan worden aan de digitale boeken. Er kan namelijk maar één boek per maand worden geleend, indien je meer boeken wilt lenen zal je deze voor een paar dollar moeten kopen.

Deze dienst is alleen beschikbaar voor consumenten die over een Kindle Fire of andere tablet van Amazon beschikken. Degenen die een Kindle app gebruiken hebben dus pech. Een Prime lidmaatschap kost 79 dollar per jaar. Naast de digitale bibliotheek hebben leden ook gratis toegang tot meer dan 13.000 televisieshows en films.