Als we de website Digitimes mogen geloven komt Amazon binnenkort met haar eigen tablet op de markt. Quanta en enkele andere fabrikanten zouden een opdracht van Amazon hebben gekregen om te starten met de productie.

Geruchten over een Amazon-tablet zijn niet nieuw en deze stap van Amazon ligt vrij voor de hand. Amazon heeft net als bijvoorbeeld Apple een eigen online store waar gebruikers content kunnen aanschaffen. Zo biedt Amazon de mogelijkheid om muziek, films en e-books aan te schaffen, heeft ze haar eigen clouddiensten en sinds kort zelfs een eigen Android Appstore. Een tablet die deze diensten bundelt en aanbied lag dus al voor de hand en geruchten deden ook al langer de ronde. Waarschijnlijk zal de Amazon tablet ook worden voorzien van het Android besturingssysteem.

De Amazon Kindle is in de Verenigde Staten momenteel de marktleider wat betreft e-readers. Door de introductie van een tablet zou Amazon haar positie kunnen uitbreiden en versterken. Volgens Digitimes zou de nieuwe tablet van Amazon zelfs een geduchte concurrent van de iPad kunnen worden. Amazon zou de tablet in de tweede helft van dit jaar op de markt willen brengen en zou naar verluid dit jaar nog zo’n 700.000 tot 800.000 tablets willen verkopen.