1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit een interview met een Chinese website is gebleken dat er bij HTC intern overleg wordt gevoerd over een eigen besturingssysteem. Volgens mede-oprichter en voorzitter van HTC, Cher Wang, worden er echter geen overhaaste aankopen gedaan.

In het interview met de Chinese krant the Economic Observer werd Wang gevraagd of HTC van plan is om WebOS, wat momenteel eigendom van HP is, over te nemen. Wang laat weten dat hierover nagedacht is en er intern besprekingen over hebben plaats gevonden maar niet plan is overhaaste aankopen te doen. Nadat HP liet weten af te willen van WebOS werd naast Samsung ook direct HTC aangewezen als nieuwe eigenaar van het besturingssysteem.

Naast de aankoop van WebOS laat Wang de mogelijkheid tot aankoop van een ander besturingssysteem ook open. Volgens de voorzitter van de smartphone-fabrikant ligt de kracht van een besturingssysteem hem in het begrijpen van het OS. Ondanks de duidelijke visie van Wang laat zij weten dat HTC niet daarom zo maar zelf aan de gang gaat met programmeren. Volgens Wang is het gebruik van een ander besturingssysteem ook uitermate aantrekkelijk getuige het gebruik van Android met een Sense-schil.