HP is met bedrijven in gesprek over licenties voor het besturingssysteem webOS. Dit heeft Leo Apotheker laten weten in een interview met Bloomberg.

Apotheker liet in het interview niets los over om welke bedrijven het hier gaat. Enkel dat het een "aantal" bedrijven betreft. Eerder liet deze Apotheker al weten dat het het webOS van HP beschikbaar wilde maken voor een breed aantal producten. Met de komst van webOS kunnen fabrikanten zichzelf in ieder geval makkelijker gaan onderscheiden van de rest. Nu zitten deze fabrikanten vaak vast aan een licentie op Android of Windows Phone of moeten zij investeren in de ontwikkeling van een eigen besturingssysteem.

Volgens bronnen die bekend zijn met de gang van zaken rondom de besprekingen zou Samsung een van de betrokken partijen zijn. Samsung zou zich middels webOS zichzelf willen ontbinden van de beperkingen die Android volgens het merk zo gaan doorvoeren en zo een unieker gezicht te krijgen. Zowel Apotheker als een woordvoerder van Samsung weigerde om op dit gerucht te reageren. Google heeft echter recent al laten weten dat zij geen plannen hebben voor dergelijke beperkingen.