2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hewlett Packard (HP) ontslaat 525 werknemers bij Palm. Door de organisatorische herstructurering is er niet langer plaats voor hen in het bedrijf. Zij mogen dus op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Twee weken geleden maakte HP bekend dat het Palm, het bedrijf dat het enkele jaren geleden heeft overgenomen, wil opsplitsen in twee divisies: een hardware en een software divisie. Aanvankelijk hield Palm zich bezig met de productie van het mobiele besturingssysteem WebOS en diverse hardwareproducten zoals tablets en smartphones. Door de splitsing wil HP zich enkel richten op WebOS, omdat het bedrijf goede hoop heeft voor dit besturingssysteem.

Vorige maand kondigde HP aan dat ze wil stoppen met de productie van smartphones en tablets. Tevens wilde het bedrijf af van de PC-tak vanwege de tegenvallende verkoopcijfers. Hierdoor moest de organisatiestructuur van het bedrijf grondig tegen het licht gehouden worden. De opsplitsing van Palm is daar een belangrijk onderdeel van.

Zoals wel vaker bij een reorganisatie het geval is pakt dit niet voor alle medewerkers goed uit. Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie komen binnenkort 525 medewerkers hierdoor op straat te staan. In een reactie bevestigt HP dat een grote ontslagronde op komst is, maar weigerde om een exact aantal te noemen.

"Zoals we op 18 augustus al meldden zal HP stoppen met het ontwikkelen van WebOS-apparaten in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2011, dat eindigt op 31 oktober aanstaande. Een reductie van het aantal medewerkers op de ontwikkelingafdeling van WebOS is onderdeel van dit besluit. Gedurende deze periode zullen we onze WebOS-klanten blijven ondersteunen zodat de dienstverlening niet in het geding komt", aldus een woordvoerder van HP.