1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Momenteel wordt de telefoondienst van Google genaamd Google Voice getest in Europa. Dat heeft de internetgigant gemeld aan de website The Next Web. Het is nog onduidelijk wanneer de dienst definitief in Europa zal worden gelanceerd.

Google Voice is een dienst waarbij oproepen en sms’jes aan alle telefoonnummers kunnen worden doorgestuurd naar een enkel nummer van Google. De gebruiker kan instellen welke ringtone moet klinken als naar een bepaald nummer wordt gebeld. Voice biedt nog meer functies, zoals het met behulp van spraakherkenning omzetten van voicemailberichten in sms- of e-mail-berichten, die naar een telefoon kunnen worden gestuurd. Ook kunnen gesprekken makkelijk worden opgenomen en teruggeluisterd.

Google Voice, niet te verwarren met andere Google-diensten als Voice Search en bellen vanuit Gmail, werkt sinds 2,5 jaar in de Verenigde Staten en is gebaseerd op de dienst van Grand Central. Google moet deals sluiten met telecomproviders om de dienst in een land te kunnen uitrollen. Over een Nederlandse lancering is nog niets duidelijk.