1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google Voice is nu beschikbaar gemaakt voor het publiek. Helaas geldt het momenteel alleen voor het publiek dat in de Verenigde Staten woont. De dienst wordt gebruikt om gratis te bellen en sms-en binnen de VS en Canada en heeft ook een voicemailsysteem wat bereikt kan worden via de mail.

De dienst die voorheen bekend was als GrandCentral is na meer dan vijftien maanden testen met accounts op uitnodiging eindelijk klaar voor gebruik. Echter is dit niet zonder problemen gegaan. Vorige zomer werd Apple bekritiseerd omdat ze de Google Voice app voor de iPhone niet toelieten in de App Store. En eerder vandaag werd bekendgemaakt dat Frontier Communications Google aanklaagt over mogelijke patentbreuken in de Google Voice dienst.

Voor veel gebruikers is Google Voice gewoon een geweldige oplossing voor het steeds ingewikkelder wordende web van communicatieprofielen. In plaats van verschillende nummers bijhouden kunnen gebruikers gewoon een nummer laten doorschakelen naar meerdere toestellen gebaseerd op de tijd van de dag of de locatie.