1 min

Google gaat een nieuwe datacenters bouwen. Deze zullen niet in de Verenigde Staten of Europa gebouwd worden, maar in Azië. Google verwacht dat deze nieuwe datacenters binnen twee jaar operationeel zullen zijn als de bouw is begonnen.

Met de bouw van de de nieuwe datacenters is een bedrag van ruim honderd miljoen dollar per datacenter gemoeid. Hoe veel datacenters Google precies gaat bouwen is niet bekend, de locaties waar het internetbedrijf ze wil gaan neerzetten is wel bekend; Singapore, Hong Kong en Taiwan. Er zullen dus in elk geval 3 datacenters worden gebouwd, de datacenters zullen volgens Google aan enkele tientallen mensen werkgelegenheid verschaffen.

Google onthulde onlangs voor het eerst hoeveel energie de datacenters van het bedrijf wereldwijd verbruiken: zo’n 260 miljard watt. Deze hoeveelheid staat gelijk aan het energieverbruik van 200.000 huishoudens.

Desalniettemin is Google van mening dat het zuinig omspringt met het milieu. Zo worden de datacenters zo energiezuinig mogelijk gebouwd. Daarnaast maakt het bedrijf veel gebruik van stroom die is opgewekt uit windmolens en koelt het bedrijf zijn datacentrum in Finland met zeewater in plaats van airconditioning.