1 min

Google heeft nog geen groen licht gekregen van de Amerikaanse overheid voor de overname van de telefoontak van Motorola. De overheid wil eerst meer informatie over de overname. Dit betekent niet dat de overname niet mag doorgaan, maar hiermee wordt deze wel flink vertraagt.

Google heeft laten weten in een verklaring dat het Amerikaanse ministerie van justitie meer informatie wil hebben over de overname van Motorala Mobility. Eveneens meldt Moterola Mobolity te zijn verzocht om informatie prijs te geven. Het zogenoemde tweede verzoek om informatie betekent niet direct dat de overname gevaar loopt, maar geeft wel aan dat de Amerikaanse overheid de overname nader wil onderzoeken en dat deze daardoor vertraging oploopt. Waarschijnlijk wil de overheid weten of Google met de overname niet teveel macht krijgt.

Google maakte in augustus bekend Motorola Mobility te willen overnemen. Met de overname van Motorola zou Google een groot aantal patenten in handen krijgen. Daarmee kan de internetgigant een grotere vuist maken in patentruzies met onder andere Microsoft en Apple.

Google laat weten vertrouwen te hebben in de overname en hoopt dat deze snel wordt goedgekeurd. Volgens het bedrijf is een tweede informatieverzoek niet ongebruikelijk. Dit is Google wel vaker overkomen. Zo onderzochten zowel de Amerikaanse als de Europese autoriteiten de overname van advertentiebedrijf DoubleClick en de overname van AdMob, dat zich heeft gespecialiseerd in mobiele advertenties.