1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na Amerika en Europa stemde gisteren ook China in met de overname van Motorola Mobility door Google. Voor Google is het goed nieuws, omdat er een einde komt aan een overnameproces dat maanden in beslag nam. Voor de medewerkers van Motorola is de overname wellicht minder goed nieuws: vele medewerkers lopen het risico hun baan te verliezen.

Dat zegt een anonieme maar welingelichte bron tegenover TechCrunch. Volgens hem zal het nieuwe management binnenkort een bezoek brengen aan Motorola, waar wordt bekeken wat iedereen doet en er zal dan vervolgens een beslissing nemen over of er niet te veel werknemers aanwezig zijn. Volgens de anonieme bron zijn ontslagen onvermijdelijk, maar exacte aantallen kan hij niet te noemen.

Een ontslagronde is geen ondenkbaar scenario. TechCrunch wijst erop dat Google 40 procent van de medewerkers van DoubleClick op straat zette toen ze het bedrijf overnam. Overigens zette Motorola vorig jaar al 800 medewerkers op straat om zo de bedrijfskosten te drukken en de financiële resultaten te verbeteren.

Vorig jaar augustus legde Google een bedrag van 12,5 miljard dollar neer voor Motorola Mobility. Hiermee breidde het internetbedrijf haar patentportfolio uit met ruim 17.000 patenten. Met deze nieuwe patenten wil het bedrijf zich juridisch beschermen tegen partijen als Apple en Microsoft die bedrijven aanklagen wegens patentinbreuk op het mobiele besturingssysteem Android.

Motorola en Google weigerden om commentaar te geven op de geruchten.