1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De websites van zeven dagbladen van kranten van de Wegener-groep zijn afgelopen zondag offline geweest na een virus in de advertentieserver. Hierdoor werd er in sommige advertenties malware aangeboden.

Het virus in de adserver werd afgelopen zondagavond opgemerkt waarna Wegener de kranten een aantal uur offline heeft gehouden om verdere verspreiding te voorkomen. Het zou volgens De Gelderlander-hoofdredacteur Kees Pijnappels gaan op het Fakealert!grb-virus gaan. Enkele bezoekers meldde dat zij na het bezoeken van de websites melding kregen van een virus op hun systeem. Kees Pijnappels raadt de lezers dan ook aan om hun virusscanners te actualiseren.

Even na middernacht zijn de websites weer de lucht in gegaan. Het ging hierbij om de websites van De Gelderlander, De Stentor, PZC, BN/De Stem, het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en TC/Tubantia. Afgelopen augustus ondervonden Wegener-kranten ook al hinder na een grote computerstoring. Hierdoor konden enkele kranten die dag niet verschijnen. De problemen met de websites van afgelopen weekend hadden echter geen betrekking op de papieren uitgave van vandaag.