1 min

Research In Motion, de maker van de Blackberry toestellen heeft de Ierse mobiele softwareontwikkelaar NewBay overgenomen voor een bedrag van 100 miljoen dollar. NewBay is in 2002 opgericht en levert whitelabel contentdiensten aan telecomproviders.

Hoewel RIM het overnamebedrag en de voorwaarden niet heeft bekendgemaakt weet Reuters te melden dat het waarschijnlijk gaat om een bedrag van 100 miljoen dollar.

NewBay is een specialist in het leveren van digitale whitlabel contentdiensten vanuit de Cloud. Verschillende grote telecomproviders maken gebruik van de diensten van NewBay, waaronder T-Mobile USA, Verizon, AT&T, Telstra en Deutsche Telecom. In totaal heeft NewBay in Dublin zo’n 200 man personeel in dienst.

Wat de plannen zijn van RIM met het bedrijf is nog onduidelijk. RIM heeft hier nog niets over losgelaten maar de kans is groot dat het de cloudkennis van NewBay gaat gebruiken voor nieuwe Blackberry-diensten. RIM zou de concurrentie aan willen gaan met Google’s diensten, Apple’s iCloud en natuurlijk Amazons Cloud Drive.