In een voorlopige voorziening heeft de Australische rechter besloten dat de Samsung Galaxy Tab niet meer in Australië verkocht mag worden. De zaak was aangespannen door Apple omdat Apple van mening is dat de Galaxy Tab een ‘slaafse’ kopie is van de iPad.

De volledige uitspraak volgt nog zodra de zaak geheel inhoudelijk is behandelt. In afwachting van deze uitspraak mag Samsung zijn tablet niet langer in Australië verkopen. De rechter heeft dit oordeel afgewogen aan de hand van de mogelijke gevolgen. Als de Tab 10.1 in Australië zou uitkomen terwijl er er een volledige patentzaak in voorbereiding is, zou Apple flinke schade kunnen lijden als het gelijk krijgt. Daarentegen erkent de rechter ook dat Samsung flinke verliezen kan maken indien de tablet niet verkocht mag worden. Uiteindelijk was de beslissing in het voordeel van Apple. Apple heeft tot nu toe geen commentaar gegeven maar heeft in de zaak nadrukkelijk verwezen naar zijn eerdere verklaring. "Het is geen toeval dat Samsungs laatste producten veel op de iPhone en iPad lijken, zowel de vorm van de hardware als de user interface en verpakking. Deze vorm van imiteren is fout."

Al eerder dit jaar spande Apple diverse rechtszaken aan tegen Samsung, waaronder in Duitsland en Nederland. In Nederland oordeelde de rechter dat het ontwerp van Apple te algemeen was; elke tablet zal bestaan uit een groot scherm met een rand er om heen. In Duitsland vond de rechter echter dat de Galaxy Tab wel degelijk een kopie is van de iPad.