2min

Steve Jobs is de man die verantwoordelijk is voor diverse inventieve en innovatieve apparaten zoals de iPhone, iPod en de iPad. In de maanden voor zijn overlijden zou Jobs zich met zijn hele ziel en zaligheid hebben gestort op het ontwerpen van de iPhone 5. "Het was het laatste project waar Jobs van begin tot eind zeer nauw bij betrokken was", aldus analist Ashok Kumar.

Van de eerste schets tot het uiteindelijke ontwerp: Steve Jobs (56) zou van meet af aan nauw betrokken zijn geweest bij het ontwikkelen van de iPhone 5. "Vanwege zijn toewijding en de nieuwste features zal dit toestel een nieuwe standaard zetten voor de iPhone verkoop", aldus Kumar. Volgens hem zal Apple de iPhone 5 volgend jaar zomer op de World Wide Developers Conference presenteren.

Een anonieme bron bevestigt het verhaal. De iPhone 5 was een groot en alomvattend project waar Jobs al zijn tijd in stak. Volgens hem was Jobs nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone 4S, omdat hij wist dat hij nog maar kort te leven had.

Kumar verwacht dat Apple bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal kenbaar zal maken dat Apple 20,2 miljoen exemplaren van de iPhone 4 en iPhone 4S heeft verkocht. Dat scheelt maar een haartje ten opzichte van de laatste kwartaalcijfers: toen wist Apple 20,34 miljoen iPhones te verkopen. Maar volgens Kumar zal Apple het laatste kwartaal van dit jaar alle records verbreken door 27 miljoen iPhones te verkopen.

Volgens The Daily Mail heeft Jobs het afgelopen jaar niet alleen aan de iPhone 5 gewerkt. Volgens de krant heeft Jobs zo hard gewerkt dat hij voor de komende vier jaar aan producten heeft achtergelaten. De tijd zal het ons leren.

Steve Jobs overleed op woensdag 5 oktober rond 15:00 door ademhalingsproblemen als gevolg van de alvleesklierkanker. Hij werd 56 jaar oud.