2min Devices

Doodsoorzaak Steve Jobs officieel vastgesteld

Het overlijden van Apple-icoon Steve Jobs was vorige week wereldnieuws. Gisteren werd de officiële doodsoorzaak vastgesteld: de Apple topman stierf door ademhalingsproblemen als gevolg van zijn alvleesklierkanker.

Doodsoorzaak Steve Jobs officieel vastgesteld Steve Jobs stierf op woensdag 5 oktober om 15:00 in zijn eigen huis door ademhalingsproblemen. Deze waren het directe gevolg van alvleesklierkanker. Er is geen autoptie uitgevoerd op het lichaam van Jobs. Dat maakte de gemeentelijke gezondheidsdienst van San Jose gisteren officieel bekend.

Jobs kampte al jaren met gezondsheidsproblemen. In 2004 stelden zijn artsen vast dat hij leed aan een zeldzame vorm van alvleesklierkanker. Als gevolg van deze slopende ziekte onderging de medeoprichter van Apple in 2009 een levertransplantatie. Door deze operatie heeft Jobs wellicht nog twee jaar langer geleefd.

Iedereen had veel lof en respect voor Steve Jobs. Hij is omschreven als een visionair, een leider die zijn eigen weg volgde en een van de meest creatieve genieën van deze tijd. Hij heeft zijn stempel op de high-techwereld gezet met verschillende Apple-producten zoals de iPhone, iPod, iPad en Macbook. Ook al is Jobs overleden, in de toekomst zullen we wellicht nog van hem horen. Naar verluid zou Jobs het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt dat hij voor tenminste vier jaar aan nieuwe producten heeft achtergelaten. Zijn testament, als het ware.

Ook zijn laatste vinding, de iPhone 4S, breekt alle verkooprecords. Op de eerste dag gingen er ruim één miljoen exemplaren over de toonbank. De iPhone 4S wordt door analisten nu al door als de beste iPhone lancering ooit gezien. De verwachting is dat de nieuwe iPhone alle verkooprecords zal breken.

Bron:Bloomberg