‘Google lanceert Google Music volgende maand’

Eerder schreef Techzine al over de nieuwste online dienst van Google: Google Music. Volgens de laatste geruchten wordt deze dienst volgende maand gelanceerd op het Europese vasteland.

‘Google lanceert Google Music volgende maand’ De dienst is in de Verenigde Staten inmiddels al beschikbaar. Google Music zou een combinatie moeten worden van een opslagdienst voor al onze muziek en een webwinkel waar gebruikers, tegen betaling, hun muziek kunnen kopen en downloaden.

Het principe van de opslagdienst is zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen hun muziek in de cloud van Google plaatsen en vervolgens via een stream deze muziek terugluisteren op andere apparaten.

Het aanbieden van muziekdownloads daarentegen ligt wat ingewikkelder. Daarvoor zal Google eerst met alle afzonderlijke platenmaatschappijen licentieovereenkomsten moeten afsluiten om hun muziek te mogen verkopen. Volgens de laatste berichten zou Google daarover in gesprek zijn met enkele grote platenmaatschappijen zoals Universal, EMI, Sony Music en Warner Music.

Volgens Andy Rubin, hoofd van de Android-afdeling, bevinden de gesprekken zich in de afrondende fase. Ook zegt hij dat Google internetgebruikers zal verrassen: "Google Music zal een stukje Google bevatten. We verkopen niet alleen nummers voor 99 cent!", aldus Rubin.

Rubin wilde niets zeggen over de lanceringsdatum van Google Music, maar volgens bronnen uit deze branche zou de nieuwe dienst volgende maand al in Europa beschikbaar kunnen zijn.

Bron:The Guardian