Google Music blijkt vooralsnog niet de hooggespannen verwachtingen waar te kunnen maken. De dienst werd in mei van 2011 als bèta gelanceerd en in de daaropvolgende november ging de dienst officieel in gebruik. Een paar maanden na de officiële launch in november lijkt het er echter op dat Google Music verre van succesvol is.

Hoewel Google een groot aantal gebruikers kent, is het al meer dan eens gebeurd dat een nieuwe dienst van het bedrijf niet op een warme ontvangst kon rekenen. In het geval van Google Music werd dit intern echter niet verwacht. Toch maakte CNET afgelopen week al bekend dat insiders aangaven dat gebruikers zich niet voldoende aangetrokken voelden door de service en dat de inkomsten teleurstellend waren. Muzieklabels die zich hadden aangesloten bij Google Music zouden zelfs bezorgd zijn om de toekomst van de dienst.

Volgens een hooggeplaatste bron binnen de muziekindustrie zou Google Music sinds de initiële lancering in november alleen maar gebruikers verliezen. De bron zou de gebeurtenissen merkwaardig vinden en had iets als dit nog nooit waargenomen.

Google blijft echter vertrouwen houden. Het bedrijf verwacht dat Google Music alsnog een succes wordt wanneer het bedrijf zijn hardware-strategie zal implementeren. Google zou volgens rapporten eigen apparaten op de markt willen zetten die in staat zijn om de aangeboden muziek draadloos te streamen.