1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dag Kittlaus, de Noorse medeoprichter van het bedrijf dat de spraakherkenningssoftware Siri bedacht, heeft het bedrijf de rug toegekeerd. Volgens welingelichte bronnen is Kittlaus op een vriendschappelijke manier vertrokken.

Volgens de bronnen lagen meerdere oorzaken ten grondslag aan het opstappen van Dag Kittlaus. Zo wilde hij meer tijd bij zijn familie in Chicago doorbrengen. Daarnaast zou hij de behoefte hebben om er een tijdje tussenuit te gaan en een aantal nieuwe ideeën op papier te willen uitwerken voor zijn volgende uitdaging.

Hij zou het bedrijf slechts enkele uren na de lancering van de iPhone 4S met de spraakherkenningssoftware Siri hebben verlaten. Kittlaus is de enige persoon die het bedrijf verlaat: volgens de bron die bekend is met de situatie zullen andere kopstukken wel aanblijven. De bron laat ten slotte weten dat beide partijen vriendschappelijk uitelkaar zijn gegaan. Apple heeft tot op heden nog geen officiële reactie gegeven op het vertrek van Kittlaus.

Kittlaus was al sinds 2007 de CEO van het bedrijf dat Siri bedacht. In april 2010 lijfde Apple het bedrijf in en leidde Kittlaus het Siri-project. Daarvoor werkte Kittlaus onder meer bij Motorola en het Stanford Research Institute.