2min Devices

Apple: ‘Siri niet op oudere Apple-producten’

Apple heeft geen plannen om Siri, de spraakherkenningssoftware op de iPhone 4S, naar andere Apple-producten over te zetten. Siri is en blijft dus het paradepaardje van de iPhone 4S.

Apple: ‘Siri niet op oudere Apple-producten’ De hele week circuleren er al geruchten op internet dat Apple Siri wil overbrengen naar de iPhone 4. Onder meer Jailbreak Nation, AppAdvice, MacTrast en Elektronista schreven erover. Volgens een anonieme bron zou het elektronicabedrijf op de achtergrond druk bezig zijn om de software geschikt te maken voor andere Apple-producten.

Maar daar blijkt helemaal niets van waar te zijn. Dat zegt Michael Steeber, redacteur bij Cult of Mac, op zijn weblog. Hij kent een man die contact heeft gehad met Apple over deze kwestie. In het e-mailcontact schreef Apple dat Siri alleen op de iPhone 4S werkt en er momenteel geen plannen zijn om het spraakherkenningsprogramma naar oudere Apple-producten te brengen. Siri is en blijft voorlopig exclusief verkrijgbaar op de iPhone 4S.

Vorige week slaagden twee ontwikkelaars erin om Siri over te zetten naar de iPhone 4 en de vierde generatie van de iPod touch. Door gebruik te maken van een jailbreak waren ze in staat om Siri over te zetten en ermee te communiceren. Ze hebben kenbaar gemaakt deze jailbreak niet openbaar te maken.

Bron:Blog Michael Steeber