2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Onlangs onthulde Asus de Transformer Prime aan het grote publiek. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid voorzien zijn van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). In de toekomst zal Asus zich niet alleen richten op het besturingssysteem van Google: uit een uitgelekte slide van een PowerPoint-presentatie blijkt dat de Taiwanese hardwarefabrikant zich in de toekomst ook zal gaan focussen op het besturingssysteem Windows 8.

Volgens deze slide zal Asus in het derde kwartaal van volgend jaar de eerste tablet die voorzien is van het besturingssysteem Windows 8 op de markt brengen.

Dit tijdstip is nog niet spijkerhard. Microsoft heeft Windows 8 nog niet officieel op de markt gebracht. Het is mogelijk dat de ontwikkelfase meer tijd vergt en het nieuwe besturingssysteem daarom pas op een later tijdstip op de markt zal verschijnen. Een ding staat als een paal boven water als we deze slide mogen geloven: Asus en Microsoft slaan de handen ineen om samen een Windows 8 tablet uit te brengen.

Asus zal in de toekomst ook tablets die voorzien zijn van Android op de markt blijven brengen. Of Microsoft daadwerkelijk de concurrentie met Google’s besturingssysteem aankan, is nog maar de vraag. Meer concurrentie op deze markt kan in ieder geval nooit kwaad.

Naast Asus zijn meerdere tabletfabrikanten enthousiast over Windows 8. Zij zouden teveel gebonden zijn aan Android vanwege het ontbreken van een alternatief. Meg Whitman van HP heeft al aangegeven dat het bedrijf in de toekomst tablets met Windows 8 op de markt zal brengen.