2min

Verschillende pc-fabrikanten zouden graag zo snel mogelijk tablets op de markt brengen met Windows 8. Vooral zakelijke partijen als Dell, HP en Lenovo zien veel voordelen in het uitbrengen van tablets met Windows 8 ten opzichte van Android. Dat meldt althans Digitimes op basis van anonieme bronnen.

Veel fabrikanten zijn nu gebonden aan Android voor hun tablets, omdat er nog geen beter alternatief beschikbaar is. De Android-tablets worden echter vrij lauw ontvangen. Alleen Samsung lijkt succes te hebben met de Android-tablets gevolgd door Asus met de Transformer-tablet, die omgebouwd kan worden tot netbook.

Veel andere fabrikanten hebben het moeilijker op de tabletmarkt. HP heeft zich inmiddels volledig teruggetrokken uit deze markt, terwijl andere partijen, zoals Dell en Acer, hun verkoopverwachtingen hebben moeten bijstellen.

Veel fabrikanten zijn echter enthousiast geworden over Windows 8 en verwachtten dat de tablets met dit OS een groter succes zullen worden dan de Android-tablets. Het zal echter nog tot de zomer van 2012 gaan duren voordat we de eerste Windows 8-tablets gaan zien. Veel eerder zal Windows 8 namelijk niet klaar zijn. Tot die tijd heeft Google nog de mogelijkheid om Android naar een hoger niveau te tillen en meer marktaandeel te behalen op de tabletmarkt.

Volgens Digitimes zullen Acer en Asus zich blijven focussen op de Android-tablets, terwijl Dell en Lenovo zich nu al gaan focussen op Windows 8-tablets. HP is het grootste vraagteken: het bedrijf zou enorm actief worden op de tabletmarkt met de WebOS Touchpads, maar maakte recente bekend hiermee te stoppen en zich terug te trekken uit deze markt. HP heeft het plan opgepakt om de hele pc-afdeling van het bedrijf af te splitsen en te verkopen. Hierover zal binnenkort een definitieve beslissing worden gemaakt.