Marktanalisten hebben voor 2014 voorspeld dat Microsoft’s Windows 8-tablets dit jaar de markt voor tablets zal gaan leiden. Eerder werd de markt nog gedomineerd door Apple’s iOS en in mindere mate ook Google’s Android.

Windows 8-tablets zullen de markt voor tablets dit jaar gaan leiden. Dit heeft voornamelijk te maken met de zakelijke mogelijkheden die tablets hebben. In 2013 werd de markt van tablets nog geleid door iOS- en Android-tablets.

Windows 7-systemen zijn volgens analisten inmiddels verouderd aan het raken en bedrijven zijn aan het kijken naar de mogelijkheid om deze computers te vervangen. Hier zullen grote bedragen voor uitgegeven moeten worden. Een andere mogelijkheid voor organisaties zijn tablets. Deze zijn goedkoper dan computers en bieden steeds meer functionaliteit.

Door een toetsenbord aan te sluiten op een Windows-tablet, heeft de gebruiker bijna dezelfde ervaring als bij het gebruik van een gewone computer. Dat terwijl de tablet ook onderweg gebruikt kan worden. Daarnaast zijn er tablets die kunnen wisselen tussen een desktop- en een tablet-mode.

Als Microsoft goed weet in te spelen op bovenstaande gegevens, dan zou het bedrijf wel eens kunnen veranderen van een kleine speler in 2013, naar de marktleider van 2014.