2min

De Asus Eee Pad Transformer is nog niet zolang op de markt, maar volgens de laatste geruchten werkt Asus al aan een opvolger voor deze tablet, het zou gaan om een variant die niet op Android maar op het Windows 8 besturingssysteem zal gaan draaien.

De Asus Eee Pad Transformer, die pas enkele weken verkrijgbaar is, is een tablet die je kunt ombouwen tot een netbook. Volgens de geruchten zou Asus aan het kijken zijn naar andere besturingssystemen omdat Android als netbook besturingssysteem toch wat beperkingen kent.

Een marketingmedewerker van Asus heeft op de Computex beurs in Taiwan laten doorschemeren dat er een opvolger van de Transformer in de maak is. Die zou Android en Windows 8 met elkaar combineren. De opvolger heeft als grote nadeel dat het apparaat waarschijnlijk een stuk duurder zal zijn dan zijn voorganger.

Asus heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, dus we zullen het moeten doen met deze speculaties. De nieuwe Transformer zal sowieso niet eerder dan begin volgend jaar op de markt komen, pas dan worden de eerste versies van Windows 8 verwacht, maar ook dat staat nog niet vast. De keuze voor Windows 8 is niet zo vreemd, want Windows 8 zal ook op ARM-chips kunnen draaien en beschikt over een speciale tablet-interface die het ideaal maakt om op apparaten als de Transformer te draaien. Daarnaast kan er ook worden geschakeld naar de bekende Windows interface waarmee het netbook gedeelte beter tot zijn recht zal komen.