Sony gooit tv strategie om

De afgelopen jaren gaat het slecht met de financiële situatie van Sony. Door de tv-afdeling opnieuw te herstructureren en zich te richten op revolutionaire tv’s die zich onderscheiden van andere merken hoopt Sony opnieuw winst te gaan maken.

Sony gooit tv strategie omHet Japanse elektronica bedrijf Sony wil de televisie opnieuw gaan uitvinden. Dat heeft CEO Howard Stringer in een interview met The Wall Street Journal gezegd. Een verandering in het tv aanbod is volgens Stringer nodig om het bedrijf weer winstgevend te maken. Verdere details heeft de topman niet bekend gemaakt.

Naast de nieuwe strategie voor de tv markt heeft Sony ook een nieuwe bedrijfsstrategie. Volgens de topman zal er een ‘vier schermen’ strategie worden bevaren. Het bedrijf gaat zich richten op netwerkdiensten en content voor op eigen mobiele telefoons, tablets, computers en televisies.

Ondanks de slechte financiële cijfers weigert Stringer op te stappen: "Ik ga Sony niet verlaten, ik zal vechten en ben daar klaar voor. Ik zal het bedrijf hier doorheen loodsen."

Bron:nu.nl