1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft haar aanklacht tegen Amazon gewijzigd. In de zoveelste poging om de naam App Store vast te kunnen leggen als eigen merknaam heeft Apple nu de aanklacht gewijzigd omdat de Kindle Fire onterecht gebruik zo maken van deze naam.

Apple klaagde het bedrijf al eerder aan om het gebruik van de naam "App Store" maar wijzigde deze aanklacht nu doordat de Kindle Fire, een tablet van Amazon, nu de woorden "for Android" weglaat op deze tablet. Dit zou volgens het bedrijf uit Cupertino te veel verwarring opleveren voor de consument tussen de twee digitale winkels. Daarnaast zou Amazon bewust mee willen liften op de naamsbekendheid die de "App Store" met zich meebrengt.

Apple probeert al langere tijd "App Store" vast te leggen als eigen merknaam maar is daar tot op heden nog niet in geslaagd. Ondanks dat Apple iets anders van mening is zouden de woorden "App Store" volgens Amazon te algemeen zijn en daardoor niet vast te leggen zijn als merknaam. Fabrikanten als Nokia, HTC, Sony Ericsson en Microsoft sluiten zich bij Amazon aan. Van Microsoft is dit echter een beetje hypocriet te noemen waar zij zelf ook zeer algemene woorden als Windows, Office en Word hebben vastgelegd als merknaam.