De fabrikanten Microsoft, HTC, Nokia en Sony Ericsson hebben een gezamenlijke klacht ingediend tegen het vastleggen van de termen App Store en Appstore door Apple. Het vastleggen van deze termen probeert Apple nu al langere tijd af te ronden ondanks de vele kritiek die het bedrijf hierover ontvangt.

De vier bedrijven hebben daarom een aanklacht in Europa ingediend en sluiten zich daarbij aan bij de aanklacht van Amazon. De bedrijven stellen dat de termen veel te algemeen zijn en het daarom onmogelijk is om daar exclusieve rechten voor te verlenen. Volgens een woordvoerder van Microsoft is dit net als de termen book store of toy store. Dit zijn volgens de woordvoerder gewoon algemene woorden.

De strijd om het vastleggen van deze term is al langer gaande. Eerder liet Microsoft al weten dat zij het niet eens zijn met het eventueel verkrijgen van het exclusieve recht op de naam App Store. Om hun betoog kracht bij te zetten haalde het bedrijf het feit aan dat Steve Jobs in een toespraak ooit de applicatiewinkels van haar concurrenten omschreef met de term app store. Apple haalde toen op haar beurt uit naar Microsoft met de referentie dat Windows ook een te algemene term zou zijn en zij daar wel het exclusief recht op heeft.