Intel heeft voorlopig nog geen aspiraties om Ultrabooks goedkoper te maken middels een soort van subsidie. Eerder ging het gerucht dat de Ultrabooks een prijsdaling van 100 dollar zouden krijgen om ze aantrekkelijker te maken. Intel zou bereidt zijn om zelf 100 dollar toe te leggen op elke Ultrabook. Intel heeft nu via een officiële reactie laten weten dat er geen prijsdaling vanuit Intel komt.

Intel heeft het gerucht de wereld uit geholpen en ook de deelnemende fabrikanten uit hun droom gehaald. Intel maakt er geen geheim van dat zij een fonds hebben opgericht met een waarde van ruim 300 miljoen dollar om de fabrikanten te helpen met hun eerste stappen in de ultrabook-markt. Echter laat Intel weten dat zij geen subsidie gaan leveren aan fabrikanten die graag een prijsverlaging willen bieden. Wanneer een fabrikant dit wil doen zal zij zelf voor de misgelopen kosten moeten opdraaien.

Met de huidige prijzen van de ultrabooks zullen veel mensen waarschijnlijk nog eerder voor een MacBook Air kiezen. Dat model heeft zich inmiddels bewezen en lijkt qua design ook de voorkeur te genieten bij veel mensen. Toch is ook dat geen reden voor Intel om de ultrabooks aantrekkelijker te maken. Intel heeft gezegd dat het in elk geval tot het einde van het eerste kwartaal van 2012 geen prijsverlaging verwacht.

Mogelijk moeten we wachten tot halverwege 2012, dan komen de eerste ultrabooks met Ivy Brigde processoren. Wellicht dat die aantrekkelijker geprijsd zullen zijn.