1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De KPN heeft een deel van zijn telecommunicatiemasten van de hand gedaan. De masten zullen overgenomen worden door een dochterbedrijf van Shere Group uit Engeland.

Het Britse bedrijf betaalde voor deze masten naar schatting een bedrag van rond de 110 miljoen euro. Dit bedrag zal verspreidt over twee transacties worden betaald aan KPN, waarvan de eerste transactie dit jaar nog plaats zal vinden. De verkoop van deze telecommunicatiemasten resulteert voor KPN in een duidelijke winst in het laatste kwartaal van dit jaar. Doordat de eerste transactie van naar schatting 78 miljoen euro nog in het laatste kwartaal van het jaar valt, mag KPN een boekwinst van 60 miljoen euro noteren.

De tweede transactie zal er naar verwachting een zijn van 37 miljoen euro en zal in de eerste maand van 2012 overgemaakt worden. Hierdoor mag KPN ook in het eerste kwartaal van 2012 een boekwinst noteren. Dit keer een van 30 miljoen euro. KPN zal echter wel van deze zelfde masten gebruik blijven maken. Het bedrijf zal namelijk zelf ruimte terug huren op deze masten voor hun eigen zendapparatuur. Enkel de masten zelf zijn nu dus in Britse handen.