Op dit moment circuleren er wederom geruchten op het internet dat Microsoft op overnamepad is. Het Amerikaanse computer- en softwarebedrijf zou zijn zinnen gezet hebben op de Finse telefoonfabrikant Nokia.

Dat zeggen anonieme bronnen van de Danske Bank. Volgens deze bronnen zal Microsoft in de eerste helft van het nieuwe jaar proberen het Finse Nokia over te nemen. Stephen Elop, de CEO van Nokia, zou een grote rol kunnen spelen bij de bemiddeling aangezien hij voorheen werkzaam was voor Microsoft. De anonieme bronnen noemen geen bedragen die gemoeid zouden gaan bij een eventuele overname.

Geruchten over een mogelijke overname doen al langer de ronde. Microsoft en Nokia werken sinds begin 2011 nauw samen op de markt voor mobiele telefoons. Het Finse bedrijf wil weer tot de grootste drie telefoonfabrikanten ter wereld behoren. Een aantal jaren geleden was Nokia de grootste leverancier van mobiele telefoons in Europa, maar door de komst van de iPhone en Android-smartphones is dat aandeel steeds verder afgenomen. Ook heeft het bedrijf plannen om een grote comeback te maken in de VS. Microsoft probeert op zijn beurt het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 aan de man te brengen.

Om hun doelen te bereiken besloten beide partijen om een samenwerkingsverband aan te gaan. Eind oktober presenteerde Nokia twee nieuwe toestellen die voorzien van Windows Phone 7: de Lumia 710 en Lumia 800. Hiermee hopen beide bedrijven succes te behalen op de telecommarkt.

Een woordvoerder bij Nokia zegt dat het bedrijf deze geruchten al eerder ontkracht heeft. Microsoft wenst geen commentaar te geven. Wat we van deze geruchten moeten geloven is nog maar de vraag.