Apple gaat zich meer toespitsen op de markt van de televisie. Dit blijkt uit het nieuws dat Apple in gesprek is met verschillende grote Amerikaanse mediabedrijven.

Het lijkt er op dat Apple zich op aan het maken is om de televisiemarkt te gaan bestormen met een eigen televisie naast de settopboxen die het al verkoopt onder de noemer Apple TV. Op deze nieuwe Apple televisie zouden onder andere streamingdiensten te vinden zijn waarmee films, series en andere content bekeken kunnen worden. Om deze televisie met bijbehorende diensten op de markt te kunnen brengen heeft Apple inmiddels enkele gesprekken gevoerd met verschillende grote mediabedrijven.

In deze gesprekken zou onder andere naar voren zijn gekomen dat het toestel van Apple zou gaan beschikken over een functionaliteit waarmee de televisie bestuurd kan worden via stem en beweging. Echter omschrijven mensen die betrokken zijn bij de gesprekken, dat Apple vrij vaag is over de gebruikte technieken en software.

Ook wordt er gesproken over een nieuwe manier van streaming. Apple zou het mogelijk willen maken om bijvoorbeeld een film te kijken op een Apple televisie, vervolgens bijvoorbeeld een iPhone te pakken en de film hier op door te kijken. Echter zou dit volgens een andere bron al mogelijk zijn met de technologieën in de huidige settopboxen.

Het gerucht van een grotere focus op de televisiemarkt door Apple gaat al langer en werd nog eens extra aangewakkerd bij het uitkomen van de biografie van Steve Jobs. Jobs maakte er geen geheim van de televisiemarkt ook te willen veranderen zoals hij dat al eerder deed bij de muziek en telefoonmarlt. Apple zou al jaren bezig zijn met het ontwikkelen van televisie prototypes en Jobs zou net voor zijn dood aan Walter Isaacson, de schrijver van de biografie, gemeld hebben dat hij het eindelijk gekraakt had. Doelend op de juiste combinatie vinden tussen verschillende factoren van een televisie, zoals bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten en uiterlijk.

Wat Apple voor ons in petto heeft is vooralsnog onduidelijk maar het mag duidelijk wezen dat Apple in ieder geval bezig is met iets. Wat dit precies is moeten we nog even afwachten. Google heeft op dit moment in elk geval het voortouw, zij zijn inmiddels al een jaar bezig met Google TV en dat moet in 2012 een grote hit gaan worden. Volgens Eric Schmidt, een topman bij Google, zullen in augustus 2012 de helft van alle televisies in de winkel voorzien zijn van Google TV.