2min

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft de geruchten omtrent een televisietoestel van Apple opnieuw aangewakkerd. Cook deed in een interview met NBC enkele opmerkelijke uitspraken waarmee de kans dat er een Apple televisie op komst is opnieuw een stuk groter zijn geworden.

Cook zei onder meer in het interview: "Wanneer ik in mijn huiskamer de televisie aan zet, voelt het alsof ik 20 of 30 jaar terug in de tijd ga". Nu is niet bekend wat voor televisie de CEO van Apple thuis heeft staan maar hij wil hier ongetwijfeld de geruchten omtrent een televisietoestel van Apple nieuw leven in blazen. Hij zegt verder dat televisies zeker een productgroep zijn waar Apple zeer veel interesse in heeft. Meer wilde hij er echter niet over kwijt.

Op dit moment is Apple al wel een beetje actief op de televisiemarkt met de Apple TV, dit is echter een settopbox voor onder de televisie die het mogelijk maakt verschillende iOS-applicaties af te spelen op je televisie. Voormalig CEO en oprichter van Apple, Steve Jobs, noemde de Apple TV een "hobby-project" .

Ook wordt in de 700 pagina’s tellende biografie van Jobs kort stil gestaan met bij een mogelijk televisietoestel van Apple. Jobs zou hebben gezegd dat hij graag een televisie toestel zou willen maken dat behalve zeer makkelijk in gebruik is, ook naadloos overweg kan met andere apparaten van Apple. Ook zou in het laatste jaar van zijn leven grote stappen voorwaarts hebben gemaakt met de ontwikkeling van een televisietoestel. Helemaal af heeft hij de televisie echter nooit gekregen en die zwarte taak ligt nu in de handen van de mensen in Cupertino.

Of en wanneer er een televisie komt van Apple blijft de grote vraag. Veel meer dan wat geruchten over de specificaties en mogelijkheden zijn nooit naar buiten gekomen. Vaak waren dit ook voor de hand liggende geruchten zoals spraakherkenning middels Siri, een iTunes Store, populaire televisie formaten en dergelijke. Als we echter kijken naar de uitspraak van Cook van vandaag, dat de huidige televisies aanvoelen als 20 of 30 jaar oud, dan zou de Apple televisie een ware revolutie moeten zijn en geen evolutie.