1 min

Al geruime tijd gaan de geruchten over een TV van Apple. Het Amerikaanse bedrijf heeft veel interesse in de TV-markt, dit bevestigde de CEO van het bedrijf vorige week ook nog. The Wall Street Journal (WSJ) weet de geruchtenmolen weer een extra zetje te geven: Apple is bezig met het ontwerp van de TV.

Via anonieme bronnen vanuit leveranciers is vernomen dat Apple inmiddels begonnen is met het testen van een aantal productontwerpen voor een Apple TV. Het bedrijf zou nauw samenwerken met Foxconn en Sharp om tests uit te voeren met een expirimentele grote HDTV-set. WSJ benadrukt dat het hier om een test gaat en dat het product mogelijk nooit op de markt zal verschijnen. De Aziatische leveranciers en producenten stellen dat het hier nog niet om een "officieel project" draait.

Dit gerucht volgt vlak na het nieuws dat Apple’s aandelen dalen wegens de bevindingen dat het bedrijf de laatste jaren te weinig innoveert. De geruchten sluiten ook prima aan bij uitspraken van Apple’s CEO, Tim Cook. De CEO openbaarde in een recent interview de interesse van Apple in de televisie-markt. Of we in 2013 al een Apple TV kunnen verwachten blijft ten zeerste de vraag, recente geruchten wezen nog uit dat Apple vastloopt op onderhandelingen met kabelmaatschappijen.