min

Tags in dit artikel

, ,

Apple toont niet één, maar twee nieuwe iPads op de iWorld-beurs die volgende maand zal plaatsvinden. De iPads zijn niet de opvolger van de huidige iPad 2, maar twee nieuwe modellen met ieder een eigen prijsklasse. Apple wil concurreren met tabletfabrikanten aan de onder- en bovenkant en het middensegment.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de keten van toeleveranciers. De huidige iPad 2 wordt volgens de bronnen dan het nieuwe instapmodel van Apple en zal direct de concurrentie aangaan met de Kindle Fire en Nook Tablet. De twee nog te verschijnen iPads zullen tot het midden- en hogere prijssegment gaan behoren.

De nog te presenteren tablets zullen allen een scherm van 9,7 inch beschikken, vergelijkbaar dus met de iPad 2. De schermresolutie bedraagt 1536×2048 pixels. Samsung zal volgens de anonieme bronnen de A6-processor leveren voor de tablets. Het midden model krijgt naar verluidt een camera van 5 megapixel en het high-end model van 8 megapixel. Ook zullen de nieuwe modellen steviger zijn dan de huidige iPad 2. Tot slot zullen de tablets beschikken over een veel betere accu.

Deze verhalen lijken de geruchten over het verschijnen van een iPad Mini te ontkrachten. Volgens deze geruchten zou Apple aan een kleiner formaat van de populaire iPad werken om zo te concurreren met de aanbieders van goedkopere tablets. Daarnaast zou Apple op de achtergrond druk doende zijn om de iPad 3 op 24 februari te lanceren, de verjaardag van de overleden oprichter van Apple, Steve Jobs. Al met al weer een hoop geruchten over Apple en zijn iPad, die we met een flinke korrel zout moeten nemen.