Digitimes heeft via anonieme bronnen vernomen dat Apple bezig is met de ontwikkeling van meerdere nieuwe iPads. Naast de iPad 3 wordt verwacht dat Apple op 7 maart een goedkope 8GB iPad 2 aankondigt. Ook eerdere geruchten over een 7,85 inch iPad worden opnieuw aangehaald.

Naast de verwachtte aankondiging op 7 maart van een 16GB en een 32GB iPad 3, zou er ook een 8GB iPad 2 tablet gepresenteerd worden. Volgens de bronnen wordt deze op de markt gebracht om te concurreren met de Android en Windows 8 tablets en krijgt deze een prijskaartje tussen de 349 en 399 dollar.

Digitimes meldt in een tweede bericht dat ook de kleine 7,85 inch tablet werkelijkheid gaat worden. Productie hiervan zou starten in het derde kwartaal van 2012. Met dit kleinere model zou de concurrentie moeten worden aangegaan met de Kindle Fire en een vergelijkbare tablet van Barnes & Noble. De prijs van de 7,85 inch iPad zou dan tussen de 249 en 299 dollar komen te liggen. Wat er waar is van al deze geruchten blijft moeilijk te zeggen, op 7 maart zal Apple in elk geval duidelijkheid brengen.